Pálenie ovocných destilátov je tradičnou metódou spracovávanie ovocia. V našej pestovateľskej pálenici si môžete dať vypáliť ovocný destilát z Vášho ovocia. Naša pálenica pozostáva z destilačného prístroja od uznávaného českého výrobcu Kovoděl Janča. Destilačný kotol je v podstate dvojplášťová medená nádoba o celkovom objeme 300 litrov. Možný rozsah plnenia kotla je 150 až 300 litrov. Vykurovanie je zabezpečené zemným plynom pre dosiahnutie regulovanej destilácie. Pretože je surovinu vždy lepšie miešať, tak je kotol je vybavený miešadlom. Miešanie urýchli proces pálenia a napomáha k uvoľňovaniu aromatických látok z kvasu. Destilačný kotol pozostáva z troch destilačných stupňov, kde každý tento stupeň pracuje nezávisle. Jednotlivé rektifikačné stupne je možné v priebehu destilácie uzatvárať a tým ovplyvňovať výsledný charakter destilátu. Po každej destilácii je celá aparatúra premývaná, teda celá rektifikačná kolóna ako i samotný kotol vyčistený tlakom vody.

